ΜΑΝΙΤΑΡΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Νοστιμότατες και υγιεινές συνταγές από τον Chef Κωνσταντίνο Χαλδαίο
ΥΛΙΚΑ
· 12 λευκά μανιτάρια
· 1 κρεμμύδι
· 1 σκελ. σκόρδο
· ½ ματσ. μαϊντανό
· ½ φρατζόλα ψωμί
· 3/4 ποτ. γάλα
· Ελαιόλαδο
· 1 αβγό
· Φρέσκια ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε με το χέρι το ψωμί σε κομματάκια και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με to γάλα και το αφήνουμε να μουλιάσει και να φουσκώσει. Αλέθουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αδειάζουμε το αλεσμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε πολύ μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το λιωμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Στο μεγάλο μπολ όπου έχουμε το μουλιασμένο ψωμί, αδειάζουμε το μείγμα μανιταριών, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, φύλλα φρέσκιας ρίγανης και ένα αβγό και ζυμώνουμε καλά. Αν μας βγει το μείγμα πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτέδες. Ίσως χρειαστεί να ξαναβρέξουμε τα χέρια μας, διαφορετικά η ζύμη θα κολλάει και δεν θα μπορούμε να δώσουμε σχήμα στους κεφτέδες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, περίπου 2 δάχτυλα, και μόλις κάψει τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια. Θα γίνουν πολύ γρήγορα οπότε αφήνουμε περίπου 1 – 1.5 λεπτό κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα, γυρίζουμε πλευρά, τηγανίζουμε 1 ακόμα λεπτό και τα βγάζουμε από το τηγάνι. Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι το σερβίρισμα για να στραγγίσουν από το λάδι.
Σερβίρουμε ιδανικά με ένα ντιπ γιαουρτιου, μαγιονέζα Hellmann’s, λεμόνι και άνιθο ψιλοκομμένο.